top of page

Turussa rokotetaan tyylillä



Turun messukeskuksessa rokotetaan tyylillä.



Turussa koronarokottaminen on järjestetty tyylikkäästi ja sujuvasti.

Kun homman annetaan toimia, se toimii hyvin ja sujuvasti. Ja miksei annettaisi?

Viime viikolla käydessäni taukohuoneella hakemassa lisää vaatteita, seurasin miten tehokasta toimintaa siellä oikeastaan on. Tunsin ammattiylpeyttä siitä, että sain olla pieni osa sitä.



Rokotukseen on helppo saapua omalla autolla tai bussilla. Bussi numero 100 kulkee messukeskukseen, sen oven eteen josta rokotukselle mennään.

Vastassa ovat SPR:n iloiset ja positiiviset työntekijät. Heidän tehtävänä on selvittää, että rokotukselle on aika ja mihin loosiin aika on.



Aivan ajat ovat looseihin. Looseja on tällä hetkellä käytössä vaihtelevasti 20.


Jokaisessa loosissa on kaksi sairaanhoitajaa, jotka vuorotellen rokottavat ja kirjaavat. Työtä tehdään positiivisessa hengessä, reippaaseen tahtiin. Rokotteita vetävät ruiskuihin vuorotellen jokainen sairaanhoitaja ja paikalla on vastaavat hoitajat, jotka seuraavat tilannetta tarkasti. Homma toimii!






Rokotuksessa kävijöiltä positiivinen palaute on välitöntä. He ovat pääsääntöisesti kiitollisia rokotteista. Vaikka rokotteita on eri merkkisiä, ei se ole aiheuttanut ongelmia.

Rokotteen saatuaan ihmiset menevät loosien toiselle puolelle istumaan. Aika on 15-60min.

Sen jälkeen voi lähteä kotiin. Istumisen syynä on se, että ihmiset ovat erilaisia ja reagoivat rokotteisiin eri tavalla. Uuden rokotteen saamisessa on riski. Mutta toinen huomio jonka olen tehnyt on, että ihmisiä jännittää tämä todella paljon. Silloin on jo ihan hyvä istua ja rentoutua ihan rauhassa ennen kuin menee takaisin auton rattiin.


Koronarokotteista olevia uutisia ihmiset seuraavat tarkkaan ja jotkut ihmiset säikähtävät paljonkin siitä mitä on kirjoitettu. Muistuttaisin kriittisestä lähestymisestä lähteisiin. Kuka kirjoitti, mitä kirjoitti ja mikä on kirjoittajan motiivi?







Työpaikkana messukeskus on kylmä, mutta muuten tämä työ on yksi parhaista joita minulla on ollut. Esimiehet, työkaverit, SPR:n henkilöt ja rokotteelle tulevat ihmiset puhaltavat kaikki yhteen hiileen. Koronasta on päästävä eroon!


Muista pitää maskia ja pidä sitä oikein.


bottom of page