top of page

Yhden illan kaaos


Yksi kaaosmainen hetki voi tietää siivoamista kahdelle päivälle.

Kiire. Täytyy suoriutua. Korona tai ei perheet tuntuvat toivovan, että joulun aika ja joulu on omien perinteiden mukainen.

Leivotaan lasten kanssa. Selvitetään lasten lempijouluruoat. Ihmetellään miten jokainen pitää eri ruoista. Työt täytyy tehdä ja mielessä, taustalla suunnitellaan ensi vuotta. Mielessä toivotaan, että ensi vuosi ei ole samanlainen, kuin tämä vuosi. Vaikka korona ei suoraan olisikaan vaikuttanut kaikkiin ihmisiin, on se vaikuttanut yleiseen ilmapiiriin.

Itsellä se on ollut juuri tätä. Eilinen oli loisto esimerkki. Huoh.


Aamu meni rauhallisesti töiden parissa. Taustalla soivat iloiset joululaulut.

Päivällä tyttäreni tuli käymään koiransa kanssa. Koira on 5kk ikäinen kultainennoutaja, nimeltään Lotta. Ennen töihin lähtöä tyttäreni kysyi pitäisinkö koiraa hoidossa, hän hakisi koiran illalla. No Tottakai. Ei se olisi mikään juttu.

Ai Ei?!?

Loppupäivä meni kamalassa touhussa ja tohinassa. Nuorin lapseni ja koira juoksivat ympäri asuntoa ja koira pääsi jotenkin kissan ruokakupille, hotki siitä ruokaa ja sai ripulin. Seuraavat 2,5 tuntia siivosin ripulikakkaa kodin matoilta ja kävin koiran kanssa ulkona.

Lapseni ruokailusta tuli huolehtia samalla, kun edelleen ne kaksi menivät ja sotkivat ympäri kämppää. Keittiön sain pidettyä siistinä. Kun tyttäreni yöllä haki koiransa hän totesi, että Lotta ei taida tulla hoitoon enää. Tottakai tulee, seuraavalla kerralla rullaan matot pois lattioilta.


Vieläkin tilanne on se, että lapseni huone on täynnä koulusta tulleita piirustuksia, kissan ruokaa lattialla, lakanat pestävä ja ja jotenkin siellä on jotakin leikeltyä paperisilppuakin. Omat lakanani ovat kylpyhuoneen lattialla odottamassa pesua, koska Lotta oli juossut ovelta suoraan minun sängylle. Valkoiset lakanat koiran tassunjälkiä täynnä.

Lapseni joululahjat ovat tilattuna noudettavissa postista ja normaalitkin askareet tehtävänä. Eikä pidä unohtaa unelmointia.


Onneksi tiedän, että tämä oli vain yhden illan kaaos.


Lotta

Lotta

bottom of page